Presentatie “Maison du Cyclisme”

  • Berichtcategorie:Nieuws

Tijd om een videopresentatie van het Maison du Cyclisme met jullie te delen!

Het is bijna een maand geleden sinds het “Maison du Cyclisme Liège-Bastogne-Liège” werd ingehuldigd in aanwezigheid van een indrukwekkende reeks persoonlijkheden waaronder politici, verzamelaars en verschillende mensen die betrokken zijn bij het project.

Op initiatief van de gemeente Aywaille, met belangrijke steun van de provincie Luik, het Gewest, het CGT en Visit Wallonia, dompelt het Maison du Cyclisme de bezoekers letterlijk onder in het hart van de wielerwedstrijden, waar ze zowel toeschouwer als speler kunnen zijn.

Je voelt je meteen thuis in het Wielercentrum Luik-Bastenaken-Luik en tijdens je bezoek ontdek je een aantal gebieden met speciale kenmerken en attracties.

Museum fietsen Aywaille Luik Fiets onderdeel Liège

Tijdens je bezoek kun je een heleboel mythische en zelfs ongewone voorwerpen bewonderen, van vintage fietsen tot emblematische trofeeën, truien uit verschillende tijdperken en zelfs de rode ‘passe-montagne’ van Bernard Hinault die hij droeg tijdens zijn ‘Neige-Bastogne-Neige’ epos in 1980.

Met zijn originele scenografie en innovatieve technologieën is deze echte toeristische attractie ook ontworpen om leuk, leerzaam en toegankelijk te zijn voor iedereen.

Tom Van Vuchelen, Vanvid, heeft op 19 april een video opgenomen! Bekijk enkele beelden van de inhuldiging en ontdek vooral de verschillende ruimtes van het Maison du Cyclisme, onder leiding van onze kampioen: Philippe Gilbert!

Aarzel niet om lid te worden van ons YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste wielernieuws (en bekijk ook de video die op dezelfde dag is opgenomen, getiteld “My Day with the LEGENDS” en volg ons op onze Facebook-pagina!

Heeft de presentatie je honger aangewakkerd? We zien je graag op het Wielercentrum Liège-Bastogne-Liège !