Welkom op de website van het « Maison du Cyclisme »

Het unieke « Maison du Cyclisme Liège-Bastogne-Liège » in Wallonië, ligt aan de voet van de Redoute. Iedereen kan zich hier onderdompelen in de geschiedenis van één van de populairste sporten met de grote momenten uit de wielercompetitie.

Safety - Collection de Vincent Piette - Maison du Cyclisme à Aywaille - objets de collection - Collectors' items - Cyclisme aywaille musée, vélo

Het “Maison du cyclisme Liège-Bastogne-Liège” is ideaal gelegen in het hart van het dorp Sougné-Remouchamps, in Aywaille. Vlak naast de Grot en het Maison du Tourisme d’Ourthe-Vesdre-Amblève verwelkomt dit museum, opgericht en beheerd door de gemeente Aywaille, u om de geschiedenis van de wielerwedstrijd te leren kennen.

De oprichting van het eMaison du Cyclismee zou niet mogelijk zijn geweest zonder de aanzienlijke steun van de Province de Liège en Wallonië via het Commissariat Général au Tourisme en Visit Wallonia.

Gelegen op een emblematische plek aan de Passage de la Doyenne en op een steenworp van de Côte de la Redoute, biedt het Maison du Cyclisme alles wat je nodig hebt om in de wedstrijdstemming te komen. Kortom, breng ons een bezoek en dompel je samen met ons onder in het hart van de wielersport.

Openingstijden

Het wielercentrum is dagelijks geopend
Maandag: 10u – 17u
Dinsdag: 10u – 17u
Woensdag: 10u – 17u
Donderdag: 13u – 17u
Vrijdag: 13u – 17u
Zaterdag: 10.00 -17.00
Zondag: 10 – 17u

Het « Maison du Cyclisme » bevindt zich op hetzelfde adres als het «Maison du Tourisme Ourthe-Vesdre-Amblève ».